GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA Değişim Programı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Admin Giriş Sayfası Mail Kutusu Giriş Sayfası
23 Eylül 2017, Cumartesi

02.03.2017

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mevlana Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır.

BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanları YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile “Genel İşlemler” menüsünden “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” sekmesinde yer alan "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu"na ait verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir.

2. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda yükseköğretim kurumunun, Proje ortağı olarak yer alması düşünülen yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalamış olması gerekmektedir.

3. Projelerdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim sürelerinde Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” hükümleri geçerlidir.

4. Proje başvuruları yapılırken başvurulacak alan ile ilgili mevcut Mevlana Protokol alan uyumuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Alan, Protokolde mevcut değilse, öğretim elemanının Mevlana Koordinatörlüğü ile iletişime geçerek Protokollerde alanla ilgili güncelleme yapılmasını sağlamaları uygun olacaktır.

5. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının, en geç 31 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

6. Ödeme tutarlarına ilişkin veriler sistemde henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle başvuru çıktılarında tutarlar bulunmayacaktır; ödeme tutarları, önümüzdeki günlerde alınacak Yürütme Kurulu kararı ile belli olduktan sonra projelere ait değişim sayıları ve süreleri üzerinden sistem otomatik hesaplama yapacaktır. Bu nedenle, projelerde değişim süreleri ve sayılarına ilişkin verilerin girişinde dikkat edilmesi gerekmektedir.

7. Sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

8. Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

9. Başvuru yapmak isteyen öğretim elemanları, başvuru sürecinde karşılaşacakları sorunlara ilişkin kurumunun Mevlana Koordinatörlüğü ile ya da Başkanlığımıza ait 0312 298 74 84 nolu telefonla iletişime geçebilirler ya da mevlana@yok.gov.tr adresine mail atabilirler.

Detaylar için linke tıklayınız. http://www.yok.gov.tr/web/mevlana

Gaziosmanpaşa Üniversitesi
60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2013© Tüm Hakları Saklıdır.