GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA Değişim Programı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Admin Giriş Sayfası Mail Kutusu Giriş Sayfası
23 Kasım 2017, Perşembe

30.03.2015

2015-2016 Mevlana Değişim Programı Başvuruları

2015-2016 AKADEMİK YILI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

BAŞVURULARI

BAŞVURU TAKVİMİ

Değişim İlanlarının Duyurulması

30 Mart-17 Nisan 2015

Değişim İçin Başvuruların Alınması

20-27 Nisan 2015

Başvuruların Değerlendirilmesi

28 Nisan-04 Mayıs 2015

Değerlendirme Sonuçlarının YÖK'e İletilmesi

08 Mayıs 2015

Değerlendirme Sonuçlarının Duyurulması

29 Mayıs 2015

Değerli Katılımcılar,

Mevlana Değişim Programı, YÖK tarafından koordinasyonu sağlanan yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir değişim programıdır. Söz konusu değişim programı kapsamında üniversite öğrenimine yeni başlamış olanlar hariç, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde Türkiye’de bir üniversitede kayıtlı öğrencilere yurtdışında bulunan yükseköğrenim kurumunda (en az 1 en fazla 2 yarıyıl için) değişim öğrencisi olma ve öğrenim görme fırsatı verilmektedir. Bu faaliyetten yararlanan öğrenci, değişim programında yer aldığı sürece aylık destek ödeneği almaya hak kazanır ve gittiği kurumda öğrenim harcı ödemez. Öğrencilerin gittikleri ülkede geçirdikleri zaman ve aldıkları derslerin öğrencinin bağlı olduğu üniversite tarafından tanınması sağlanır.

Mevlana Değişim Programında hareketliliği kurumlar arası anlaşmalar kapsamında gerçekleşebilmektedir. Kurumlar, var olan anlaşmaları çerçevesinde gidecek Mevlana öğrencilerini belirlemek üzere başvuru ilanında bulunurlar. Değişim faaliyeti yalnızca anlaşması bulunan bölümler arasında yapılabilmektedir.

Mevlana Değişim Programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu’nun web sitesindenwww.mevlana.yok.gov.tr linkini tıklayarak bu bilgilere ulaşabilirler.

Geçerli olan protokoller ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı için başvuru yapabilecek Üniversiteler, bölümler ve mevcut kontenjanlarhttp://mevlana.gop.edu.tr adresinde bulunmaktadır. Bu üniversiteler dışında anlaşma yapılmasını istediğiniz Üniversiteler için lütfen Ofisimizle irtibata geçiniz.

İlgili bölümlerde kayıtlı olarak öğrenim gören ve bu değişim imkânından yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen öğrencilerin bu ilan metninin en sonundaki linke tıklayarak ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU’ nu doldurmaları gerekmektedir. Doldurulup imzalanmış aday öğrenci başvuru formları Mevlana Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Başvurular 20 Nisan 2015 Pazartesi günü başlayıp 27 Nisan 2015 Pazartesi günü 17:00 de sona erecektir. Bu tarihler dışında kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru yapan tüm öğrencilerin yabancı dil sınavına girmeleri zorunludur. Yabancı dil sınavı İngilizce dilinde yapılacaktır. İlerleyen günlerde sınav yeri, tarihi ve saati hakkındaki duyuru http://mevlana.gop.edu.tr adresinden yapılacaktır.

Seçilecek olan öğrenciler daha sonra Mevlana Koordinatörlüğünün rehberliğinde gereken işlemleri yerine getireceklerdir. Gerekli bilgi ve belgelerin temin edilmesinde Koordinatörlük yardımcı olacaktır.

Koordinatörlük tarafından verilmesi gereken belgeler dışında, vize ve sigorta işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yürütülecek ve finanse edilecektir.

Başvuru için gerekli belgeler:

1- Aday Öğrenci Başvuru Formu imzalı çıktısı

2-Transkript

Öğrenci başvuru ve seçimlerinde genel olarak şu şartlar dikkate alınacaktır.

1-Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamazlar.

2- Başvuru şartı olarak öğrencinin genel not ortalamasının lisans öğrencileri için en az 2,50/4,00 ve lisansüstü öğrencileri için en az 3,00/4,00 olması gerekmektedir.

3-Öğrencilerin belirli bir düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir ve bu seviye tespit sınavı ile belirlenecektir.

4-Başvurular değerlendirilirken YÖK tarafından belirlenen aşağıdaki değerlendirme ölçütü uygulanacaktır:

Akademik Başarı Düzeyi: %50 Yabancı Dil Seviyesi: %50

Seçim sonuçları, geçerli başvuru yapmış bütün öğrencilerin aldıkları puanları içerecek şekilde üniversitenin web sayfasında yayınlanacaktır.

ÖNEMLİ NOT:

2015-2016 Akademik yılı için YÖK tarafından Üniversitemize tahsis edilen toplam bütçe 8 öğrenci içindir.

Öğrenciler aldıkları puanlara göre tercih ettikleri üniversitenin ilgili bölümünde bulunan kontenjana göre sıralanacaktır.

Buna ek olarak Üniversitemizden yurtdışına gitmek için seçilen aday öğrenciler gitmek istedikleri üniversiteden “kabul mektubu” ve “öğrenim protokolü” onaylatmalıdır. Bu iki aşamanın tamamlanmasıyla öğrenci Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmaya hak kazanır.

Anlaşmamız bulunan üniversiteler için Tıklayınız.

BURSLAR

Öğrencilere ödenecek burs tutarı, öğrencilerin eğitim için gittikleri ülkenin ekonomik hayat standartları göz önünde bulundurularak farklılaşmaktadır. Ülkelere göre aylık burs miktarı için tıklayınız..

Aday Öğenci Başvuru Formu

ÖNEMLİ NOT: 2015-2016 Akademik yılı için Giden öğretim Elemanı Değişimi Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu kararı ile durdurulmuştur. Üniversitemize Gelen Öğrenci kontenjanı olarak 10 öğrenci, Gelen Öğretim Üyesi kontenjanı olarak 4 öğretim üyesi tahsis edilmiştir. Program kapsamında Üniversitemize gelmek isteyen öğrenci ve öğretim üyeleri kendi üniversitelerinde bulunan Mevlana Ofislerine başvurmaları gerekmektedir.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mevlana Koordinatörlüğü

Fen Edebiyat Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu Yanı, 60150, Tokat

Tel: +903562521616 (3218)

Faks: +903562521132

Gaziosmanpaşa Üniversitesi
60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2013© Tüm Hakları Saklıdır.