ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜN SENEGAL VE GAMBİYA ÇALIŞMALARI

•  2 Mart 2021 Salı

Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Melih TAŞTAN, 22-26 Şubat tarihlerinde Senegal ve Gambiya’yı içeren bir çalışma gerçekleştirmiştir. Gambiya’da yapılan YÖS sınavı sonrası Türkiye Banjul (Gambiya) Büyükelçisi Sayın Tolga BERMEK ziyaret edilmiş, yapılan faaliyetlere dair bilgi verilmiştir. Ardından, Gambiya Yükseköğretim Bakan Yardımcısı Sayın Yusupha TOURAY ile makamında bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda üniversitemiz ve şehrimizin tanıtımı yapılmış, Gambiyalı öğrencilerin üniversitemizde eğitim görmeleri hususunda bakanlığın desteği talep edilmiştir. Sonrasında, Türkiye Maarif Vakfı Gambiya Yerleşkesi ziyaret edilmiş ve üniversitemizin faaliyetleriyle ilgili bilgi verilmiştir. Senegal’e geçildiğinde, Türkiye Dakar (Senegal) büyükelçisi Sayın Prof. Dr. Ahmet KAVAS ziyaret edilmiş, Sayın Büyükelçiye üniversitemizin faaliyetleri hakkında bilgi verilmiştir. Akabinde, Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü Senegal yerleşkesi ziyaret edilmiş, üniversitemiz ve ilgili kurumlar arasındaki işbirliğinin üst seviyelere çıkarılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.